Napi MÁV: megint jelentős késések a Budapest-Cegléd vonalon

Napi MÁV: megint jelentős késések a Budapest-Cegléd vonalon

A lerobbant vonatot pótló szerelvényre váró utasok Rákospalota-Újpest állomáson. Képünk illusztráció (Fotó: Bolgárfalvi Anikó/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akár 50 perccel hosszabb menetidővel is közlekedhetnek a vonatok a Budapest–Cegléd-vonalon – közölte hétfőn reggel a MÁVINFORM sajtóügyeletese az MTI-vel.

A kivitelező a Városliget

elágazás és Kőbánya teher közötti pályafelújítást nem fejezte be időben, emiatt

azon a szakaszon csak egy vágányon közlekednek a vonatok. A vonatfeltorlódások

és nagyobb késések elkerülése érdekében a ceglédi és a lajosmizsei vonalról

érkező elővárosi, helyi személyvonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek, és

onnan fordulnak vissza. A távolsági zónázó, a szegedi, a nyíregyházi és a

záhonyi InterCity vonatok a Nyugati pályaudvarig közlekednek, és onnan indulnak

vissza, Kőbánya-alsó megállóhelyen is megállnak.

A közleményből kiderült, további késések esetén vonatkimaradásokkal is számolni lehet. A késés 30-40, esetenként 50 perc is lehet. A vágányzári munkát várhatóan reggel nyolc órakor fejezhetik be.

Néhány napja írtuk meg, hogy a MÁV közleményben adta hírül, hogy 2019. szeptember 30-val, közös megegyezéssel megszűnik Völgyesi Zsolt Károly általános és műszaki vezérigazgató-helyettes munkaviszonya. Az okok között szerepel, hogy a közelmúltban igen súlyos gondok voltak a Budapest-Cegléd-Szolnok, illetve a Budapest-Vác vonalon is, és a jegypénztárak működése is akadozott. Előfordult, hogy a munkaerőhiány miatt estétől másnap reggelig nem lehetett jegyet vásárolni a Keleti Pályaudvaron. Múlt héten a MÁV teljes rendszere összeomlott két órára, még az előre megvásárolt jegyeket sem lehetett átvenni, sok utasnak így újra meg kell vásárolnia.

Címkék: vasút, menetrend