Napsütés után még havazást is hozhat a kedd

Napsütés után még havazást is hozhat a kedd

Fotó: Unsplash/Jessica Fadel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Tiszántúlon eleinte borongós idő várható némi hószállingózással, másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap kedden – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint közölték, a déli óráktól északnyugat felől egy frontális felhősáv érkezik, fokozatosan mindenütt beborul. Kora estétől északnyugat felől csapadékhullás veszi kezdetét: eleinte vegyes csapadék valószínű (ónos eső is lehet átmenetileg), majd késő este már északon is egyre nagyobb területen havazni kezd. Kedden napközben a délnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +4 fok között várható, a naposabb helyeken lesz a melegebb.

Az Időkép pedig arról írt, kedden a melegfrontra érzékenyek számíthatnak fejfájásra, vérnyomás-ingadozásra. A hajnali, reggeli órákban helyenként erősebb fagyra kell számítani, így kopásos jellegű ízületi panaszok is jelentkezhetnek. A felhős tájakon élők lehangoltak, kedvtelenek lehetnek, a naposabb tájakon élők hangulata, közérzete viszont javulhat.