NAV-os dandártábornok kerül a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság élére

NAV-os dandártábornok kerül a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság élére

Orbán Viktor miniszterelnök évzáró nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2022. december 21-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsoni-Pej Melinda dandártábornokot, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi főigazgató-helyettesét nevezte ki a miniszterelnök a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság igazgatójává – derül ki a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből. Orbán Viktor az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter, Navracsics Tibor javaslatára döntött a kinevezésről, amely január 1-jétől hatályos és négy évre szól.

Az újonnan létrehozott szervezet Navracsics Tibor tárcájához tartozik, s a honlapja szerint az alábbiak lesznek a feladatai:

• Elvégzi az összeférhetetlenségi nyilatkozatok és az érdekeltségi nyilatkozatok mintavételes ellenőrzését, valamint kivizsgálja az összeférhetetlenség megállapítására irányuló bejelentéseket.
• Azonosítja a lehetséges összeférhetetlenségi helyzeteket, ennek keretében kockázatelemzést végez.
• Gondoskodik a fejlesztéspolitikai intézményrendszer szereplőinek az összeférhetetlenségi helyzetek elkerülésével kapcsolatos tudatossága növeléséről.
• Anonim bejelentőrendszert működtet.
• Kapcsolatot tart és együttműködik a nemzetbiztonsági szolgálatokkal és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervekkel.

Az uniós pénzügyi támogatások végrehajtásához kapcsolódó csalás, összeférhetetlenség és korrupció, valamint egyéb jogsértések és szabálytalanságok megelőzésére, feltárására és kijavítására létrejött Integritási Hatóságnak az Igazgatóság a tevékenységéről évente beszámol.

Az igazgatóságot egyébként az év végéig még megbízott igazgatóként Szele Tamás vezeti.