Négy osztályon is problémás a fűtés a Szent János kórházban

Négy osztályon is problémás a fűtés a Szent János kórházban

A Szent János Kórház (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Észak-budai Szent János Centrumkórház orvosigazgatója arról tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) és az Országos Mentőszolgálatot (OMSZ), hogy a fűtési rendszer meghibásodása miatt lemondják „a gasztroenterológiai teljes felvételt, a vérzőket is beleértve; valamint a teljes pszichiátriai felvételt. Azokat a betegeket, akiknek az állapota ezt lehetővé teszi, kezelőorvosuk javaslatára hazaküldték – válaszolta a Szent János Centrumkórház Sajtóosztálya a Telexnek. 

A kórházban nyolc telephelyen végzik a betegellátást, melyek közül a diósi telephelyen 29 épület működik. A kórházban központi fűtési rendszer van, az intézmény hetekkel ezelőtt kezdeményezte a fűtési rendszer beüzemelését és a próbafűtést. Ekkor derült ki, hogy a hálózatban több helyen hiba van. Ezek nagy részét sikerült megjavítani, azonban „egyes munkálatok a tervezettnél hosszabb időt vesznek igénybe” – írta válaszában a kórház. Mint hozzátették, minden rendelkezésre álló módon igyekeznek javítani mind a betegek, mind kollégáik közérzetét. Plusz takarókat osztottak ki, illetve olajradiátorokat helyeztek üzembe. Emellett elrendelték további hősugárzók beszerzését. 

Az átszervezés miatt egyes betegeket más osztályokra helyeznek át. „Amint az infrastrukturális feltételek lehetővé teszik, az I. Belgyógyászat átköltöztetését megkezdjük a Kútvölgyi Kórházba” – írta a kórház.