Negyven, köveket dobáló határsértőt állítottak elő a rendőrök Röszkénél

Negyven, köveket dobáló határsértőt állítottak elő a rendőrök Röszkénél

Határsértők Röszkénél 2020. szeptember 30-án hajnalban (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Erőszakosan fellépő határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél – derült ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményéből. A rendőrség honlapján, a Police.hu oldalon olvasható tájékoztatás szerint éjszaka mintegy negyven migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél, majd a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrák segítségével megpróbáltak felmászni a határkerítésre és bejutni Magyarország területére. A rendőröket kövekkel dobálták meg, a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.

A rendőrök az erőszakos határátlépési kísérleteket többször is megakadályozták, és előállítottak három külföldit, akik szíriai állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Hivatalos személy elleni erőszak miatt büntetőeljárás is indul az ügyben.

A Police.hu még további három esetben adott hírt határsértésről szerda hajnalban. Szintén Röszkén jogellenesen próbált meg bejutni az országba két afgán személy, akik egy szerb honosságú kamion rakterében bújtak meg. Tompán is jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy marokkói férfi, aki egy görög honosságú kamion alvázán találtak meg a magyar hatóságok. A Bács-Kiskun megyei Hercegszántó térségében nyolc külföldit tartóztattak fel, akik szír és iraki állampolgárnak vallották magukat. Kedden kséő éjjel Kelebia területén is feltartóztattak 13 külföldit tartóztattak fel.