Nem kell karanténba vonulniuk az Angliába utazó magyaroknak

Nem kell karanténba vonulniuk az Angliába utazó magyaroknak

Nagy-Britannia koronavírus idején: maradj otthon, védd az Országos Egészségügyi Szolgálatot és ments életeket (Fotó: MTI/EPA/Will Oliver)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jövő péntektől számos országból, köztük Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Angliába – közölte pénteken a brit közlekedési minisztérium. Az Egyesült Királyság többi nemzete, vagyis Skócia, Wales és Észak-Írország kormányai a saját hatáskörükben döntenek arról, hogy mely országok esetében mentesítik a beutazókat a kötelező elkülönítés alól.

A tárca által péntek délután közzétett teljes listán több tucatnyi olyan ország szerepel, amelyek esetében a brit kormány július 10-től feloldja az Angliába beutazókra érvényes, 14 napos elkülönítést előíró karanténszabályozást.

A karanténelőírás alól mentesített országok között van mások mellett Magyarország, Csehország, Lengyelország, Németország, Franciaország, Spanyolország és Olaszország 0 adja hírül az MTI.

Az Angliába érkezők a karanténelőírás jövő pénteki feloldása után is kötelesek lesznek megadni a határőrizeti hatóságoknak az elérhetőségeiket, és be kell számolniuk arról, hogy az előző 14 napban mely országokban vagy térségekben jártak. 

Portugália, Svédország, az Egyesült Államok és Kína, a közép- és kelet-európai EU-országok közül pedig Bulgária és Románia nem szerepel a listán.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az angliai karanténkötelezettség alól azok a beutazók mentesülhetnek, akik az érkezésük előtti 14 napban nem jártak olyan országokban, amelyek nem szerepelnek az angliai karanténelőírás alól mentesített országok listáján.