Nem Nagy Blanka, az Origo bukott

Nem Nagy Blanka, az Origo bukott

Nagy Blanka (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Első fokon pert nyert Nagy Blanka az Origo elleni helyreigazítási perben – írja Facebook-oldalán az MSZP. A kecskeméti gimnazistát a szocialisták ügyvédje, Litresits András képviselte. Az ítélet alapján az Origo egy januári cikkében valótlanul híresztelte, hogy a diák több tárgyból is bukásra áll, és hiányzásai meghaladják a törvény által lehetővé tett mértéket. A portálnak pontosan öt napja van, hogy címlapon hozza le a helyreigazítást, vagy 15 napja a fellebbezésre.

Nagy Blanka egy kecskeméti ellenzéki tüntetésen elmondott, nagy visszhangot kiváltott beszéde után lett országosan ismert. Ebben trágár szavakat is használt, amit kormánypárti média erősen felkapott. Bayer Zsolt kritikán aluli stílusban szállt rá a 18 éves tanulóra. A lejáratás része volt a januári Origo cikk is, amiről a bíróság kimondta, hogy tele volt hazugságokkal.

Nemrég Juhász Péter, az Együtt

egykori elnöke is azt közölte, hogy a bíróság által elrendelt helyreigazítást

az Origo éjszaka rakta ki egy eldugott helyre.