Novák Katalin aláírta az ország fegyveres védelmének tervét

Novák Katalin aláírta az ország fegyveres védelmének tervét

Novák Katalin katonák társaságában (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Honvédség főparancsnokaként jóváhagyta az ország fegyveres védelmi tervét – ezt Novák Katalin köztársasági elnök közölte a közösségi oldalán. Mint írta, nekik, vezetőknek az a feladatuk, hogy garantálják a magyar emberek biztonságát. Ezt szolgálja a haderő folyamatos fejlesztése mellett egy új védelmi terv életbe léptetése.

Az ország Fegyveres Védelmi Terve szabályozza a Magyar Honvédség feladatait egy hazánk biztonságát veszélyeztető helyzetben. – A szomszédunkban 97 napja zajló háború és a biztonsági környezet megváltozása indokolttá tette az eddigi irányelvek felülvizsgálatát – közölte az államfő.

Az állami hírügynökség beszámolója szerint Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka arról beszélt, hogy a honvédség a legkisebb incidenstől a teljes háborús helyzetig elemzi azokat a kihívásokat, amelyek az országot érhetik.