Novák Katalin szerint „mélységesen helytelen” Parragh László homofób kijelentése

Novák Katalin szerint „mélységesen helytelen” Parragh László homofób kijelentése

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Éles kormányzati elhatárolódás követte Parragh László, a Magyar Kereskedelmi – és Iparkamara elnökének kijelentését azt követően, hogy arról beszélt hétfőn: „nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik”.

Mint a 24.hu észrevette, a kijelentéssel kapcsolatban Novák Katalin családokért felelős minisztert kérdezték keddi sajtótájékoztatóján. – Mélységesen helytelen, amit ő mondott, én ezzel nem értek egyet, és abban a kormánynak is mindig határozott volt az álláspontja, hogy a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon élheti az életét – szögezte le az RTL Klub kérdésére. Hozzátette: „Nem megengedhető az, hogy valaki ilyen kijelentést tegyen. Ez nagyon határozottan ellentétes azzal, amit én helyesnek tartok. Senkit nem lehet a szexuális orientációja alapján negatívan megítélni, pláne nem a nyilvánosság előtt”.

Mint az MTI beszámolt róla, a sajtótájékoztatón egyébként azt jelentették be: külföldön tanuló magyarokat segítő javaslatokat tesz a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs a kormánynak. Novák Katalin – aki az operatív törzs vezetője is – azt mondta: a Hungarian Youth Association képviselői azt kezdeményezték, hogy azok a külföldön tanuló magyarok, akik Magyarországon szeretnének gyakornoki munkát vállalni, ehhez valamilyen támogatást kapjanak. A másik javaslat azt támogatja, hogy azok az Egyesült Királyságban tanuló magyarok, akik eddig diákhitelt vettek igénybe, a Brexit után se essenek el ettől a lehetőségtől.