Novák Katalin utolsó kormányüléséről posztolt

Novák Katalin utolsó kormányüléséről posztolt

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utolsó kormányülésem. December 31-ével lemondok a családokért felelős miniszteri tisztségemről, hogy minden erőmmel az előttem álló feladatra készülhessek – posztolta közösségi oldalán Novák Katalin, akit, mint kedden kiderült, Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnöki posztra javasolt. Annak kapcsán, hogy mennyire problémás, hogy egy Fidesz-tagról van szó, a kormányfő azt mondta, hogy Áder János kiváló köztársasági elnök, márpedig ő is fideszes volt.

Novák Katalin a felkérésre úgy reagált, „Magyarországot képviselni, az egész magyar nemzetet szolgálni – erre az embert próbáló feladatra készülök hittel, lélekkel, szívvel. A köztársasági elnök jelölti felkérést tisztelettel vállalom. Maradok, aki vagyok”.

Áder János jelenlegi államfő megbízatása jövő év elején lejár, így Novákot márciusban választhatják köztársasági elnökké. Jelenleg a parlamentnek kell erről szavaznia, de az ellenzék szeretné, ha közvetlenül választanának államfőt, vagyis az emberek dönthetnének róla.