Nyitrai Zsolt: A véradók a mi hétköznapi hőseink

Nyitrai Zsolt: A véradók a mi hétköznapi hőseink

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott (Fotó: Nyitrai Zsolt Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A véradók a mi hétköznapi hőseink – írta a kiemelt társadalompolitikai ügyekben a miniszterelnök munkájának támogatásáért felelős miniszterelnöki biztos vasárnap, a magyar véradók napján a Facebook-oldalán.

Nyitrai Zsolt a bejegyzésében hangsúlyozta, a vér nélkülözhetetlen az élethez, az életmentéshez és a rászoruló betegek gyógyításához. „Mesterségesen nem lehet előállítani, csak véradással pótolható” – fűzte hozzá. A kormánypárti politikus közlése szerint Magyarországon naponta 1600-1800 véradóra van szükség a biztonságos vérellátáshoz, hiszen évente 400 ezer beteg szorul vérre, vérkészítményre. „A véradás az egyik legnemesebb emberi cselekedet. A véradók azért segítenek, hogy mások élhessenek” – mutatott rá.

Az MTI által is idézett Nyitrai Zsolt a közleményben véradásra buzdított, felhívva a figyelmet arra, hogy egy véradással akár három élet is megmenthető. A miniszterelnöki biztos a véradók napja alkalmából közzétette a kormány megbízásából az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével készült videót is.