Nyomozás indult a vasárnapi vértesszőlősi tragédia ügyében

Nyomozás indult a vasárnapi vértesszőlősi tragédia ügyében

Siklóernyőzés. Képünk illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyomozás indult a Vértesszőlősnél fán akadt siklóernyős mentése közben történt baleset miatt – közölte 444 megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztálya. Szemtanúk szerint a sportoló a segítségére siető honvédségi mentőhelikopter miatt szenvedett életveszélyes sérüléseket vasárnap. 

A tárca tájékoztatása szerint „a Magyar Honvédség Légi Kutató-Mentő Központját július 5-én, a kora délutáni órákban értesítették az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai arról, hogy Vértesszőlős térségében egy siklóernyős balesetet szenvedett”,a kutató-mentő szolgálat a mentési protokollnak megfelelően, a mentésirányító által meghatározottak szerint járt el."

Hozzátették: „mivel a baleset körülményeit a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja, így az eset további körülményeiről nem áll módunkban tájékoztatást adni.”

Az ügy előzménye, hogy a 444-et és az Indexet több szemtanú és az esetet közelről ismerő forrás is arról tájékoztatta, hogy a szerencsétlenül járt férfi biztos pozícióban tudott elhelyezkedni a fa tetején, a Facebook-oldalán több posztot is megosztott a kialakult helyzetről, ám amikor a segítségére igyekvő helikopter a közelébe ért, annak rotorszele lefújta, így leesett mintegy 15-20 méteres magasságból. Az egyik szemtanú a baleset után Facebookon is megosztotta, mi történt – videóval.

https://www.facebook.com/groups/digifly/permalink/2713608638740498/