Orbán Viktor szerint elképzelhető, hogy a nyugat-európai keresztények miatt lesz újabb migrációs hullám

Orbán Viktor szerint elképzelhető, hogy a nyugat-európai keresztények miatt lesz újabb migrációs hullám

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fox News amerikai tévécsatornának adott interjút Orbán Viktor miniszterelnök, a tizenöt perces beszélgetés helyi idő szerint csütörtökön este került adásba az Egyesült Államokban. Tucker Carlson, a csatorna munkatársa a migrációról forgat riportot Magyarországon, az Orbán Viktorral készített interjúnak is elsősorban ez volt a témája. Orbán Viktor ismét leszögezte: szerinte nagy veszélyeket rejt a migráció, a különböző kultúrák és vallások keveredése, emiatt a kockázat miatt utasítja el a bevándorlást. A kormányfő szerint nincs kizárva, hogy a következő nagy bevándorlási hullámban a nyugat-európaiak vándorolnak majd Kelet-Európába a jobb élet reményében.

A 2015-ös migránsválság idején az egyetlen észszerű döntést választotta Magyarország, amikor Nyugat-Európa országaival ellentétben, nemet mondott a bevándorlásra – jelentette ki Orbán Viktor a Tucker Carlsonnak adott interjúban. – Nincs olyan alapvető emberi jog, amely azt biztosítaná, hogy bárki beléphet az országba –  tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor beszélt arról, hogy a migránsválság idején több európai ország is úgy döntött: új fejezetet nyit a saját történelmében, amit új társadalomnak nevez. Ez az új társadalom „posztkeresztény és posztnemzeti”, amelyben különböző közösségek keverednek, és nem lehet tudni, hogy mi lesz ennek a következménye – tette hozzá a kormányfő. – Szerintem egy rendkívül veszélyes dologról van szó, és minden nemzetnek megvan a joga, hogy e veszélyt vállalja vagy elutasítsa. Mi, magyarok, úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatjuk meg a társadalmunk összekeveredését –fogalmazott a kormányfő az MTI szerint.

A Telex a kormányfőnek azt a kijelentését is idézte, miszerint nem zárható ki, hogy a jövőben egy újabb migrációs hullám alakul majd ki Európában. Ezúttal viszont nem a Közel-Keletről érkeznek majd a bevándorlók az EU-ba, hanem a kontinensen belül lesz majd vándorlás nyugatról keletre. A bevándorlók pedig azok a nyugat-európai keresztények és konzervatívok lesznek, akik a konzervatív vezetésű kelet-európai országokban akarnak majd jobb otthont találni.

Azzal kapcsolatban, hogy Joe Biden amerikai elnök korábban az ABC News amerikai tévécsatornának adott egyik interjújában „totalitárius gazembernek” nevezte, Orbán Viktor úgy reagált: „ez személyes sértés a magyarokkal szemben, de mivel az Egyesült Államok elnökéről van szó, nagyon szerénynek és tisztelettudóknak kell lennünk.” A miniszterelnök hozzátette: nem akarják lerombolni a kétoldalú kapcsolatokat az Egyesült Államok és Magyarország között, amelyek szerinte alapvetően nagyon jók, akkor van probléma, amikor a liberálisok vannak kormányon Washingtonban.

Tucker Carlson a Matthias Corvinus Collegium esztergomi fesztiválját is meglátogatja majd a héten. A Telex szerint az  MCC legalább 70 ezer dollárt (20 millió forintot) fizethetett a fellépésért Carlsonnak. Orbán Balázs államtitkár, a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány kuratóriumi elnöke viszont a közösségi médiában egy kommentben azt írta: Carlson saját költségén utazik be, fellépési díjat nem kér.

 

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egyben a Párbeszéd társelnöke és Jakab Péter, a Jobbik elnöke is reagált az interjúra. Karácsony Gergely közösségi oldalán azt írta: „Nem az sérti a magyarokat, ha az USA elnöke totalitárius gengszternek nevezi Orbánt. Az sérti a magyarokat, hogy Orbán totalitárius gengszter.” Jakab Péter hasonlóan reagált: „Nem, miniszterelnök úr, ez maximum önnek sértő. Nekünk csak ciki, hogy igaz.”