Orbán Viktor elárulta, milyen vakcinákat kaptak a kormánytagok

Orbán Viktor elárulta, milyen vakcinákat kaptak a kormánytagok

Kormányülés 2021. május 19-én (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az átoltottság 100 százalékos, legalábbis a szerdai kormányülésen. Orbán Viktor egy fotót osztott meg közösségi oldalán arról, ahogy zajlik a tanácskozás, amelyen „a létszám teljes. 15 fő”.

Habár konkrétumokat nem árult el, az kiderült, hogy milyen arányban részesültek a kormánytagok és a kormányülésen résztvevők a különféle vakcinákból. A kínai oltóanyag „vezet”, a legtöbben, szám szerint nyolcan ugyanis Sinopharmot kaptak. A másik keletről érkezett vakcina a következő sorban, a Szputnyikkal négy embert oltottak be, míg Pfizert hárman kaptak.

Azt lehet tudni, hogy Orbán Viktor február végén kapta meg a kínai vakcina első dózisát, erről a Facebookon akkor be is számolt. Ez nem volt meglepetés, hiszen korábban a közrádióban is azt mondta, hogy ebben az oltóanyagban bízik a legjobban, hiszen a kínaik ismerik leginkább a vírust.

A szerdai kormányülésen – Gulyás Gergely múlt csütörtöki szavai szerint – várhatóan döntenek arról, hogy mi legyen a lazítások következő üteme, ha a beoltottak száma átlépi az 5 millió főt. A szerda reggeli adatok szerint 4 790 996-an már megkapták legalább az első vakcinát, 2 774 416-an vannak, akik már a másodikat is. A kormány korábban úgy számolt, hogy a tervezett lazításhoz szükséges számot pünkösd környékén érjük el.