Orbán Viktor: Mindannyian támadás alatt állunk

Orbán Viktor: Mindannyian támadás alatt állunk

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, nem lenne háború, ezért kérte, térjen vissza, és „hozzon nekünk békét” – ezt mondta többek között Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC budapesti rendezvényén. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC)  a Republikánus Párt jobbszárnyának éves seregszemléje, amelyet az Egyesült Államokban rendeznek meg, de más országokban is vannak a konferenciának „kihelyezett” rendezvényei.

– Köszöntöm a szabad világ védelmezőit Budapesten. Itt van velünk Grúzia elnöke, megtanulhatjuk tőle, hogy hogyan kell élni Oroszország árnyékában, úgy, hogy közben megtartsd a hazádat, és megtartsd a békét – kezdte beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti CPAC konferencián csütörtökön. Köszöntötte Andrej Babis volt cseh miniszterelnököt is, aki elmondása szerint partnere volt a migráció elleni harcban, illetve Vaclav Klaus volt cseh államfőt és Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnököt.

 – Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik – folytatta Orbán Viktor hasonlóan ahhoz, ahogy a tavalyi évben ugyanezen a rendezvényen politikai sikerének receptjét ismertette. 

A miniszterelnök azt mondta: a gazdasági sikerek ellenére Magyarország 2015-ig nem volt reflektorfényben, a „kísérlet” világhírét szerinte Soros Györgynek köszönhetik, aki „meghirdette a betelepítési programját”, „elárasztották illegális migránsokkal a Balkánt” és „kiépítették az Európa szívébe vezető csempészútvonalat”. Szerinte megvédték Magyarországot fizikai értelemben, de ezt a „szellemi csatatéren” is meg kellett tenniük, „tetemre kellett hívniuk a nyílt társadalom ideológiáját, Soros György egész birodalmát”.

Orbán szerint Európa nem áll jól

Elmondása szerint nem akarják megmondani, hogy más népek, akár az amerikaiak, mint gondoljanak a migrációról. De szerinte a globalista elit meg akarja mondani Magyarországnak, mit gondoljon. – Mindannyian támadás alatt állunk, Európában és Amerikában. A támadás nem gazdasági természetű, egy biológiai fegyverrel van dolgunk. Vírustámadást indítottak ellenünk, a vírust a progresszív liberális laboratóriumban fejlesztették ki, és amely a nemzeteinket atomjaira bontja és szétporlasztja – mondta Orbán Viktor. A nemzetet a miniszterelnök a szabadság feltételeként nevezte meg.

Kifejtette, Európa nem áll jól a civilizációk versenyében, kiszolgáltatott, a modern gazdasághoz szükséges nyersanyagokból és az energiahordozókból importra szorul, miközben a lakosságszám csökken, amit a migráció Orbán Viktor szerinte csak elfed. A haderő versenyképes, ám ez szerinte a katonai konfliktusok irányába tereli az eseményeket. – Emiatt csak magunkat okolhatjuk – vélekedett Orbán Viktor, és a nemzeteket szétbontó „liberális vírusról” kezdett beszélni, amelynek szerinte „csak variánsai” a woke mozgalom, a genderideológia és a migráció. 

Ahogy 2022-ben, a miniszterelnök most is a kommunizmushoz hasonlította a liberalizmust. A miniszterelnök ezután a „progresszív külpolitikát” ostorozta, és azt mondta: ha Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, nem lenne háború, ezért kérte, térjen vissza, és „hozzon nekünk békét”. A „progresszívek” szerinte el akarják venni az Európai Unió tagállamaitól a saját külpolitika jogát is.

„No migration, no gender, no war”

„Brüsszel” és az „ezt működtető progresszív elit” szerinte tovább akarja fejleszteni „a vírust”. Azonban Európában szerinte megkezdődött a „reconquista” a progresszív erőkkel szemben. Sikernek nevezte Giorgia Meloni olaszországi és  Benjámin Netanjahu izraeli győzelmét, illetve bizalodva tekint a közelgő spanyol és lengyelországi választásokra, de „Washington és Brüsszel még mindig a liberálisok kezén van”.

„No migration, no gender, no war” – foglalta össze a politikai siker jelszavait, vagyis: nem a migrációra, a genderre és a háborúra.

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciájának számít, a Republikánus Párt „jobb szárnya” szervezi, rendszerint Donald Trump is felszólal a CPAC-konferenciákon.

Az amerikai rendezvény „kihelyezett” változata a budapesti CPAC, amelyet először 2022-ben rendeztek meg a magyar fővárosban. A rendezvény szervezője a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ, a vezérszónoka már tavaly is Orbán Viktor volt.