Orbán Viktor: Kell terv arra, hogyan indítsuk újra az iskolákat

Orbán Viktor: Kell terv arra, hogyan indítsuk újra az iskolákat

Orbán Viktor aláírta az ország lezárását szabályozó rendeleteket (Fotó: Orbán Viktor/ Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus utáni helyzetről tárgyalt Orbán Viktor családügyi szervezetekkel – jelentette be közösségi oldalán videóban. Mint elmondta, hétfőn a nagycsaládosokkal, illetve egyszülős családokkal foglalkozó szervezetekkel váltott szót.

– Az országot nemcsak gazdaságilag kell újraindítani, a családokat ugyanis ez a bezártság, elszigeteltség megviselte. Kell terv arra, hogy hogyan indítsuk újra az iskolákat, a sportéletet, a szakköröket, hogyan szervezzük újra a nyári táborokat, egyáltalán hogyan nyerje vissza az ország az életkedvét, a magabiztosságát és az egymásba vetett kölcsönös bizalmat – mondta.

A kormányfő szerint sok jó javaslatot kaptak, és több közülük hamarosan a kormány elé kerül majd.

Az biztos, jelenleg igen nehéz helyzetben van az ország, csak az elmúlt 24 órában 189-en vesztették életüket a járvány miatt, és sajnos ismét rekordot döntött a lélegeztetőgépen lévők száma, már 1340-en szorulnak erre. Eközben a hétfő reggeli járványadatok miatt Magyarország két hellyel előrelépett a Worldometers statisztikai oldal listáján az egymillió lakosra eső halálozási adatok tekintetében. Ha San Marino városállamot nem számítjuk (ott az alig harmincezres összlakosság miatt torz a statisztika) Magyarország már dobogós ezen a tragikus listán: csak Csehország (2314 áldozat egymillió lakosra) és Belgium (1953) van előttünk.