Orbán Viktor: Lehetőséget adtunk magunknak, hogy mindent megváltoztassunk, amit arra alkalmasnak láttunk

Orbán Viktor: Lehetőséget adtunk magunknak, hogy mindent megváltoztassunk, amit arra alkalmasnak láttunk

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi szabad pálinkafőzés 10. évfordulóján szervezett ünnepségen a Zala megyei Becsehelyen 2020. szeptember 27-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tíz éves a pálinkafőzés szabadsága – így vezette fel Facebook oldalán Orbán Viktor azt az eseményt, amelyen vasárnap vett részt. A Zala megyei Becsehelyen a „szabad pálinkafőzés tízéves évfordulóját” ünnepelték.

– Miközben az ország fontos átalakuláson megy keresztül, a tartós dolgok gondolata nem csak Budapesten születik meg, ennek egyik iskolapéldája a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehetősége – jelentette ki az MTI tudósítása szerint Orbán Viktor Becsehelyen. A kormányfő a magyarországi szabad pálinkafőzés tízéves évfordulóját ünneplő rendezvényen beszélt arról, hogy ennek a gondolata vidéken született meg 2010-ben, amikor „kétharmados alkotmányos forradalommal lehetőséget adtunk magunknak, hogy mindent megváltoztassunk, amit megváltoztatásra alkalmasnak vagy szükségesnek láttunk”.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi szabad pálinkafőzés 10. évfordulóján szervezett ünnepségen a Zala megyei Becsehelyen 2020. szeptember 27-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Visszaemlékezése szerint a 2010 szeptemberi parlamenti bejelentésben „nagy dolgok szerepeltek” a bankadótól kezdve a multik megadóztatásáig, és ebbe a 29 pontos programba V. Németh Zsolt képviselő felvetésére került be a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehetősége. – Az a tartós és az a fontos, amit valahol a magyar életben a terepről hoznak fel, rögzítenek, ápolnak, visznek tovább a döntéshozók elé – fogalmazott Orbán Viktor, aki arra biztatta a jelenlévőket, „ne várakozzanak arra, hogy megmondják felülről, hogy mikor, hogy és miképpen”.

A miniszterelnök arra biztatta az embereket, hogy mindent, ami fontos, ami a helyi élet szempontjából nélkülözhetetlen, amit érdemes átvinni magunkkal a jövőbe, átadni a gyerekeinknek, annak a megőrzésével kapcsolatos összes dolgot gyűjtsék össze, adják oda a képviselőjüknek, hogy legyen belőle jogszabály. Ugyanis az majd garantálja, hogy szabadon élhessük az életünket úgy, ahogy a magyarok a saját életüket szeretik élni.

A szabad pálinkafőzés esetét iskolapéldának nevezte, amely nemcsak a múltnak egy példája, de egy minta a jövőre nézve is. – Semmit sem ér a szabadságharc, ha csak egy tábornokunk van és nincsenek katonáink – jelentette ki Orbán Viktor.