Orbán Viktor megkapta a második oltást is, de valamiért nem szólt róla

Orbán Viktor megkapta a második oltást is, de valamiért nem szólt róla

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Február 28-án kapta meg Orbán Viktor az első adagot a koronavírus elleni Sinopharm-vakcinából, erről a Facebookon képet és videót is közzé tett. – Érdemes hallgatni az okosabbra, Müller Cecília úgy döntött, hogy az operatív törzs vezetői most már oltassák be magukat. Ez velem is megtörtént – fogalmazott Orbán Viktor a beoltásáról készített videóban. Mint mondta, jól van, kutya baja, már dolgozik.

Mivel a kínai oltóanyag második dózisát 28 nap elteltével adják be, ez nála március 28-án, vasárnap volt esedékes. Erről azonban semmilyen hír nem jelent meg a médiában, így a 24.hu megkérdezte a miniszterelnök sajtófőnökét, mi a helyzet a második adag vakcinával, megkapta-e már a kormányfő. Havasi Bertalan válasza rövid volt és velős: „igen”.

Az nem derült ki, hogy a védőoltást minden fórumon népszerűsítő miniszterelnök második oltását miért nem örökítették meg. Igaz, nem minden kormány-, illetve államfő oltatja be magát nyilvánosan, sőt Vlagyimir Putyin orosz elnököt kifejezetten a nyilvánosság kizárásával oltották be valamelyik orosz vakcinával. Putyin korábban közölte, hogy az injekció beadásakor nem kíván kamerák előtt „majomkodni”.