Origo: Eltörlik a nyugdíjasok vásárlási idősávját

Origo: Eltörlik a nyugdíjasok vásárlási idősávját

A nyugdíjasok csak korlátozott időszakban vásárolhatnak (Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eltörli a kormány a nyugdíjasoknak a vásárlásra fenntartott idősáv szabályát – legalábbis így értesült a szerdai kormányülésről a nyíltan kormánypárti Origo. A maszkot azonban továbbra is hordani kell majd a boltokban és a tömegközlekedésen.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején született a döntés, hogy délelőtt 9 és déli 12 óra között csak a 65 év felettiek mehetnek élelmiszerboltba, drogériába vagy éppen gyógyszertárba, akkor viszont csak ők. Ez ugyanakkor együtt járt azzal is, hogy az idősek más időpontban nem látogathatják a boltokat. A szigorú korlátozás lényege, hogy amennyire lehet, legyenek elkülönítve a 65 év felettiek, hiszen a tapasztalatok szerint rájuk jelenti a legnagyobb veszélyt a koronavírus.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a hét elején már jelezte, hogy ebben a kérdésben döntés várható a szerdai kormányülésen. A kormánylap információi szerint tehát ez az idősávos korlátozás megszűnik, de ennél több részletet egyelőre nem közöltek.

Ugyancsak már jelezték előre, hogy a kormányülésen szó lesz a maszkviselés szabályáról is. A portál információi szerint döntés is született és nem fog változni a jelenleg is érvényes rend, vagyis a maszk használata kötelező marad az üzletekben és a tömegközlekedésen.

Frissítés: éjjel megjelent a Magyar Közlöny, amely megerősítette a 65 év felettiek idősávjának eltörlését.