Összefogás: Mirkóczki Ádám a közös ellenzéki jelölt Egerben

Összefogás: Mirkóczki Ádám a közös ellenzéki jelölt Egerben

Mirkóczki Ádám a parlamentben (Fotó: Mirkóczki Ádám / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jobbikos Mirkóczki Ádám lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje Egerben az őszi önkormányzati választásokon - tudta meg lapunk. Az összefogást ma délután jelentik be. A politikus mögé felsorakozott a Jobbik mellett az MSZP, az LMP, a Demokratikus Koalíció és a Momentum is, a szavazólapon azonban nem lesznek pártlogók. A jelölőszervezet ugyanis az Egységben a városért egyesület lesz.
Értesülésünket megerősítette Mirkóczki Ádám is.

Már egy ideje ismert volt, hogy folyamatosak a beszélgetések Mirkóczki Ádám jelöltségéről, hiszen a jobbikos politikus volt az, aki a legutóbbi országgyűlési választáson Egerben a legjobban teljesített, maga mögé utasítva a kormánypárti indulót is. Április 8-án 14 257-en voksoltak rá, míg fideszes ellenfelére – Nyitrai Zsoltra, aki a kisebb településeken jobb eredményt elérve nyerte meg a választókerületet – 13 624 ember szavazott.

Habár országszerte számos településen zajlanak az egyeztetések az ellenzéki pártok között, Eger az első olyan megyeszékhely, ahol hivatalosan is bejelentették az együttműködést, mégpedig egy országosan ismert jelölttel. Mirkóczki Ádám 2010 óta országgyűlési képviselő, nyolc éven keresztül a nemzetbiztonsági bizottság tagja volt, míg az idei ciklusban már a testület elnöke. Hosszú éveken keresztül a Jobbik szóvivője, majd néhány hónapig a párt kommunikációs igazgatója volt.

Kisebbségbe szorult a Fidesz Szombathelyen, sorra fogadják el az ellenzéki javaslatokat | Magyar Hang

Példa nélküli helyzet állt elő a szombathelyi közgyűlésben, mára ugyanis a gyakorlatban is egyértelművé vált: elfogyott a levegő a város fideszes polgármestere, Puskás Tivadar körül. A városvezető a testület mai ülésének első napirendi pontjaként javasolta Szombathely alpolágrmesterének, Molnár Miklósnak (Pro Savaria) a felmentését, ám ezt az őszi időközi választás eredményeként többségbe kerülő ellenzéki városatyák megakadályozták.

Mirkóczki Ádám a Jobbik listájáról került be tavaly áprilisban az Országgyűlésbe, így tehát, ha elnyeri a polgármesteri posztot és le kell mondani a képviselőségről – a két tisztség ugyanis összeférhetetlen –, akkor sem kell időközi választást kiírni. Ilyen esetben ugyanis a párt dönthet arról, hogy a listáról kit ültetnek be a helyére az Országgyűlésben.