Osztrák focicsapatot venne Mészáros Lőrinc? A Fidesz szerint hajrá!

Osztrák focicsapatot venne Mészáros Lőrinc? A Fidesz szerint hajrá!

Mészáros Lőrinc

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Hajrá!” – így kommentálta a Fidesz kommunikációs igazgatója azt a sajtóinformációt, miszerint Mészáros Lőrinc vételi ajánlatot tett az osztrák élvonalban szereplő SV Mattersburg focicsapatára.

A 24.hu vette észre csütörtökön, hogy az osztrák Der Standard szerint Mészáros Lőrinc az SV Mattersburg csapatára tett ajánlatot. A napilap beszámolója szerint három kérő verseng az osztrák élvonalbeli klub megszerzéséért: a 2005 óta hűséges, ám 15 idény után távozó hátvéd, Nedeljko Malics nagybátyja, aki egy gazdag bosnyák cég tulajdonosa, Chien Lee, egy kínai és amerikai felmenőkkel rendelkező befektető, illetve Mészáros Lőrinc, aki az Eszék után újabb határon túli csapatot vehet.

A Der Standard szerint a burgenlandi vezetők nem tudják még, mennyire szeretnék, hogy a Mattersburg, vagy magyar nevén a Nagymarton Mészáros Lőrinc kezébe kerüljön. Az osztrákok őt lényegében Orbán Viktor miniszterelnök pénztárcájának tekintik és azt is kiemelték, hogy Felcsúton új csapat és stadion is épült a kedvéért. Pozitívumként megemlítette ugyanakkor a napilap, hogy valószínűleg a Mattersburg utánpótlását bizonyára felvirágoztatná egy ilyen együttműködés.

Hollik István egy szombati sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva – az MTI tudósítása szerint – azt mondta, örülne neki, ha minél több magyar vállalkozó lenne olyan állapotban, hogy külföldi befektetéseket hajthasson végre. Arra a kérdésre, hogy a Fidesz egyetértene-e azzal, hogy ha az osztrák csapat Mészáros Lőrinc tulajdonában kerül, akkor az eszéki focicsapathoz hasonlóan kapjon állami támogatást, a politikus úgy felelt: a törvények szerint kell minden esetben eljárni, így ebben az ügyben is.