Ötvenöt új beteget regisztráltak Magyarországon

Ötvenöt új beteget regisztráltak Magyarországon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

733 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – jelentette vasárnap a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban létrehozott kormányzati tájékoztatási honlap. Bejelentés szerint az elmúlt 24 órában elhunyt újabb két 80 év feletti idős beteg, miközben 66 főre emelkedett a gyógyultak száma.

A friss számok szerint az egy nappal korábbi adathoz képest 943 fővel többen, összesen 13 435-en vannak hatósági házi karanténban. Ami a teszteket illeti, tegnaphoz képest 1826 új mintát vizsgáltak meg, így ezidáig 21 250 tesztet végeztek el az erre akkreditált laboratóriumokban Magyarországon.

Több mint 45 ezer életet követelt eddig a járvány Európában | Magyar Hang

A regisztrált fertőzöttek száma meghaladta 1,2 millió főt.

A kormányzati tájékoztatási honlapról immár eltűntek az állampolgárságra vonatkozó összesítők.

A kormányzati tájékoztatási honlapról immár eltűntek az állampolgárságra vonatkozó összesítők. A vasárnapi bejegyzésben ugyanakkor továbbra is arra hívják fel a figyelmet: „A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.”

„Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.”