Palkovics a tűzijátékról: nem lehetett annak a felelősségét vállalni, hogy este 6-kor mondjuk le

Palkovics a tűzijátékról: nem lehetett annak a felelősségét vállalni, hogy este 6-kor mondjuk le

Palkovics László Fotó: A Hvg.hu élő videójából

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az, hogy este 6-kor mondjanak le tűzijátékot, lehet, hogy megtörtént, de ennek a következményeit azért egy olyan helyzetben, amikor egyébként a tűzijáték… és ez már a politika része, hogy a tűzjáték az egy nem kívánt valamivé vált időközben, mert politikai támadások érték, hogy mi a fenének szerveznek tűzijátékot. Ebben a helyzetben nyilván nem lehetett annak a felelősségét vállalni, hogy este 6-kor mondjuk le, vagy valami történik – ezt mondta Palkovics László technológiai és ipari miniszter a Magyar Meteorológiai Társaság pénteki szegedi vándorgyűlésén, ahová a sajtó képviselőit nem engedték be. A hangfelvételt az RTL Klub Híradója szerezte meg.   

A kiszivárgott felvétele tanúsága szerint a tárcavezető nagyrészt a klímakutatásról és a megújuló energiákról beszélt, csak a legvégén tettek fel neki kérdést augusztus 20-ával és az OMSZ kirúgott vezetésével kapcsolatban.

A miniszter az előadás után a kint várakozó sajtónak csak annyit mondott az OMSZ-vezetők leváltásáról, hogy a munkáltatói jogok gyakorlójaként nem kívánt velük tovább dolgozni.   

Pénteken egyébként a Momentum szegedi szervezete demonstrációt tartott a szegedi bölcsészkar épülete előtt, ahová Palkovics László érkezett előadást tartani a meteorológusok konferenciájára. A demonstrálók esernyőket raktak a bejárat elé, ezzel tiltakozva az ellen, hogy Palkovics hétfőn menesztette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét és elnökhelyettesét. Ez azt követően történt, hogy az OMSZ előrejelzésében esőt jósolt az augusztus 20-ai tűzijáték időpontjára, de végül jó idő volt este.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi kormányinfón azt mondta, nem azért bocsátották el a két szakembert, mert a szervezet nem adott pontos előrejelzést a tűzijáték idejére, hanem mert egyébként sem voltak elégedettek az ott folyó munkával.