Felmentették az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökét és szakmai elnökhelyettesét

Felmentették az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökét és szakmai elnökhelyettesét

Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke beszédet mond a Szolgálat 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten, a Várkert Bazárban 2020. szeptember 25-én. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azonnali hatállyal távozik a posztjáról az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke és a szervezet szakmai elnökhelyettese, írja a Technológiai és Ipari Minisztérium közlése alapján a 24.hu.

A szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát.

Az új vezetők személyéről a későbbiekben születik döntés.

 

Ugyan a közleményben nem indokolták a döntést, de a lap szerint a felmentésnek köze lehet ahhoz, hogy augusztus 20-án az OMSZ javaslatára határozott úgy az illetékes operatív törzs, nem tartják meg az aznap estére tervezett tűzijátékot, de végül se szél, se vihar, se eső nem volt Budapesten abban az idősávban, amikor az esemény lett volna.