Párbeszéd: Szeptemberben is járjon családi pótlék!

Párbeszéd: Szeptemberben is járjon családi pótlék!

Tordai Bence (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Örömmel látja a Párbeszéd, hogy augusztusban dupla családi pótlék érkezett a gyermekes családoknak, a baj csak az, hogy szeptemberben viszont egyáltalán nem érkezik ilyen jogcímen semmi – erről beszélt a Facebookra feltöltött videójában Tordai Bence.

Az ellenzéki párt társelnöke ezért levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek azt kérve, rendeletben gondoskodjon róla, hogy a családok szeptemberben is kapjanak családi pótlékot. A hosszútávú megoldás érdekében pedig egy indítványt is benyújtanak arról, hogy duplázódjon meg ennek a járandóságnak az összege, mégpedig minden hónapban.

Tordai Bence egyúttal bírálta, hogy 2010 óta a Fidesz-kormány nem emelte a családi pótlékot, így az mára az értékének nagyjából a felét elveszítette. Márpedig – fogalmazott –, ha van 350 milliárd a Vodafone 49 százalékának a megvásárlására (a hírek szerint összesen 715 milliárdért venné meg a céget a 4iG-vel közösen az állam), akkor van a költségvetésben 300 milliárd arra, hogy a családokat sújtó megélhetési válságot, elsősorban a gyermekeseket fenyegető szegénységi kockázatot csökkentsük. Ha tehát a kormány valóban elkötelezett a magyar családok iránt, akkor szavai szerint ezt a javaslatukat támogatniuk kell.