Parragh László nem gondolkodott a lemondáson

Parragh László nem gondolkodott a lemondáson

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédet mond Az ösztönző állam - sikeres gazdasági újraindítás 2022 címmel tartott konferencián Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2022. március 29-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Parragh László nem gondolkozott azon, hogy lemondjon a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) éléről – erről az RTL Híradónak adott interjúban beszélt szerdán.

Azt mondta: jelezte a miniszterelnöknek, hogy a katatörvény módosítása felháborodáshoz vezethet, és azzal, hogy az ő januári javaslatuk helyett már szeptemberben életbe lép, sok vállalkozó nehéz helyzetbe kerül. Ő más utat választott volna, de elfogadja a kormány döntését, amiről szerinte kiderülhet, hogy ez volt a jó döntés. De ha kell rajta változtatni, polírozni, az ki fog derülni a következő hónapokban.

Nem értettek egyet az időpontban, ez egy politikai döntés volt. Mindenkinek megvan a maga szempontrendszere – mondta.

Az őt ért bírálatokkal kapcsolatban azt mondta: neki a munkavállalók 86 százalékát is képviselnie kell, akik rendesen adóznak és járulékot fizetnek. A hoppon maradó katásoknak elsősorban azt javasolja, hogy próbáljanak visszatérni a munkaerőpiacra, de szerinte „számtalan olyan technika van, ami ezt megoldja”.

Nagyjából 456 ezer katás van ma Magyarországon, szerinte jelentős részüknél munkaviszonyt fed ez el. Úgy gondolják, hogy nagyjából a felénél ez van.

 

Címkék: Parragh László, kata