Pintér Sándor munkatársának adta ki magát, lebukott – Videóval

Pintér Sándor munkatársának adta ki magát, lebukott – Videóval

A hamis igazolvány (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pintér Sándor belügyminiszter munkatársának adta ki magát egy egyébként cukrász végzettségű férfi, így csalt ki egy házaspártól milliókat. Az ürügy az volt, hogy gyorsít egy ügyintézést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint B. Zsolt – társai közreműködésével – egy ferencvárosi ingatlan adás-vételével kapcsolatban ejtett tévedésbe egy budapesti házaspárt. A cukrász végzettségű férfi elhitette a házaspárral, hogy a rendőrség munkatársa, közvetlen főnöke a belügyminiszter, gyakorlatilag Pintér Sándor jobbkeze, így az ügyintézésben segítségükre tud lenni. Segítő közreműködése fejében a házaspár két hónap alatt több részletben legalább ötmillió forintot adott át neki az állítólagos ügyintézésért.

A férfit akkor fogták el a fővárosi nyomozók, amikor éppen egymillió forintot vett át az ingatlan állítólagos átíratásának költségeire. A nyomozók előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki őt és a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható két társát is.

Az elfogott férfi beismerte a tettét. Mint kiderült, hogy a házaspárt tévedésbe ejtő legendákat két társa találta ki. A rossz anyagi helyzetét kihasználva egyikük vette rá a csalásra, neki kellett odaadnia az így megszerzett pénzt is. Cserébe alkalmanként készpénzt, illetve kisebb értékű ajándékokat kapott. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.