Pokorni Zoltán visszatérne a tanári pályához

Pokorni Zoltán visszatérne a tanári pályához

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere beszédet mond Monspart Sarolta emléktáblájának felavatásán a Normafán 2023. április 24-én. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harminc év után visszatérhet tanítani Pokorni Zoltán, miután októberben lejár a polgármesteri mandátuma a XII. kerületben – írta meg a 24.hu emlékeztetve, hogy Pokorni eredetileg magyar-történelem szakos végzettségű, és sokáig a Fidesz oktatáspolitikusa.

A lap szemlézte Pokorni interjúját is, amit a Hegyvidék című kerületi lapnak adott. Ebben többek közt arról beszélt, szeretne olyan munkát végezni, ami nem a közügyekkel kapcsolatos. – A legvalószínűbb, hogy az eredeti foglalkozásomhoz térek vissza. A Toldy Ferenc Gimnáziumban tanítottam 1994-ig, aztán kerültem a parlamentbe. Szeretnék újból tanítani, remélem lesz erre módom – mondta. Hogy miért nem indul újra a polgármesterségért, arra azt mondta: „a politikus szerepe nagyon megváltozott, mára gyakorlatilag élő bokszzsákká vált. Bárki, akit elönt az indulat, odamegy és belerúg. Ezt egy politikus évekig kénytelen tűrni, ami hosszú időn keresztül azért nem egy egészséges foglalkozás. Számomra eddig tartott”.

Pokorni helyett alpolgármesterét, Fonti Krisztinát fogja indítani a Fidesz a XII.