Hivatalos: Pokorni Zoltán nem indul újra a XII. kerületben

Hivatalos: Pokorni Zoltán nem indul újra a XII. kerületben

Döntött polgármesterjelöltjéről a Fidesz a 12. kerületben. Pokorni Zoltán már nem indul a posztért 2024-ben (Fotó: Fonti Krisztina / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eldőlt, hogy a 12. kerületet több ciklus óta vezető fideszes Pokrni Zoltán nem indul újra a polgármesteri posztért – derült ki alpolgármestere, Fonti Krisztina péntek esti posztjából, amit a Telex vett észre. 

Fonti azt írta, a hegyvidéki Fidesz csoport péntek este megválasztotta polgármesterjelöltnek. – Örülök neki, köszönöm, hogy ilyen sokan bíznak bennem, büszke vagyok rá. Nehéz dolgom lesz Pokorni Zoltán után. 20 éve dolgozom vele, most az a terv, hogy a helyére lépjek. Nem lesz könnyű – tette hozzá.

Azt, hogy Pokorni nem méretteti meg magát ismét, már hónapok óta lehetett hallani, ám a politikus hivatalosan nem nyilatkozott róla. Az ellenzéki pártok közül a Kétfarkú Kutya Párt Kovács Gergő társelnököt indítja a posztért, a Momentum pedig Farkas Csabát, Hegyvidék korábbi rendőrkapitányát. A kerület egyike lehet azon helyszíneknek, ahol végül előválasztás dönthet az ellenzéki polgármesterjelölt személyéről – már ha a feleknek sikerül erről megállapodniuk.