Polt Péter is megszólalt a koronavírus-járványról

Polt Péter is megszólalt a koronavírus-járványról

Polt Péter legfőbb ügyész éves beszámolóját tartja az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén a Parlamentben 2017. november 21-én. Mellette helyettese, Lajtár István (j). (Fotó: MTI / Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Soha nem látott kihívások előtt áll az ügyészség is – erről beszélt a szervezet honlapján megjelent videóban Polt Péter.

A legfőbb ügyész úgy fogalmazott, hogy a rendkívüli helyzetben az ügyészség munkája felértékelődött, hiszen minden egészségügyi és gazdasági intézkedés akkor tudja elérni a célját, ha szilárd a jogrend. – Legyen mindenki tudatában annak, hogy az ügyészség munkája minden eddiginél fontosabb – mondta.

Polt Péter a munkavállalók egészségének biztosítását, az ügyészség működésének fenntartását és a munkahelyek megőrzését nevezte a három legfontosabb pontnak jelenleg. Egyúttal felsorolta, hogy mit tettek eddig ezek érdekében: a 60 év felettiek, krónikus betegek és várandósok számára lehetővé tették a távmunkát, vagy kiadták a szabadságukat. Rajtuk kívül is biztosították az otthoni munkát annak, akinek tudták, ehhez új informatikai eszközöket is vettek.

Azoknak a dolgozóknak pedig, akiknek szükségszerűen be kell menniük, egészségügyi maszkokat szereztek be. Ezer darabot már ki is osztottak és még ugyanennyit várnak. Vettek emellett kesztyűket és egyéb fertőtlenítőszereket is.

A videót megnézhetik IDE kattintva.