Rákay Philip betelefonált Bolgár Györgyhöz, hogy elmagyarázza, nem is úgy gondolta

Rákay Philip betelefonált Bolgár Györgyhöz, hogy elmagyarázza, nem is úgy gondolta

Rákay Philip és a mikrofonja (Forrás: Rákay Philip/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább folytatódott Rákay Philip hordozókendős ügye szerda délután. Miután Fekete-Győr Andrást megkérdezték Bolgár György Megbeszéljük című műsorában a Klubrádión, Rákay Philip is betelefonált, és megpróbálta megmagyarázni, miért foglalkozott ezzel az üggyel.

Ismert, Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke kedd este fotót posztolt magáról, ahogy gyerekét magára kötve készül a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójára, vagyis épp ajándékcsomagokat pakol össze rászoruló gyerekeknek. Majd a kormánypárti influenszer is kiposztolta a saját Facebook-oldalára a Fekete-Győrt és gyermekét ábrázoló fotót, és mellé csupa nagybetűvel odaírta, „SZÉP ÚJ VILÁG...” egy sírva nevetős szmájli kíséretében, később pedig törölte a posztját.

Rákay Philip a műsorba betelefonálva azt mondta, nem a hordozókendővel volt baja, hanem azzal, hogy a momentumos politikus börtönnel fenyegeti ellenfeleit, utána meg cukiskodik. Elismételte álláspontját: azért tette szóvá Fekete-Győr kisbabás posztját, mert a Momentum volt elnöke szerinte korábban azt mondta, a politikai ellenfélt „addig kell satuba szorítani”, amíg az illető elveszíti az idegrendszerét. A posztját pedig nem azért vette le, mert úgy érezte, hogy tévedett, amikor nyilvánosan kommentálta az újszülöttes fotót, hanem mert nem bírta egy ponton túl elnézni, hogy a kommentelők hogyan csúsznak bele nem pusztán sértő, hanem valakit emberi minőségében megkérdőjelező mondatokba. 

Aztán hozzátette, azért a posztjában az is benne volt, hogy az új ellenzéki politikusgeneráció tagja oda jutott, hogy „anyaként viselkedik a konyhában”. Rákay Philip arról is beszélt: szerinte a közbeszéd mai lesújtó állapotáért kizárólag a baloldal a felelős. 

Fekete-Győr András egyébként így reagált Facebook-oldalán: „Ideje egy picit beszélnünk a férfiasságról. Nem attól lesz ugyanis férfias valaki, hogy nem vállal át terheket a párjától a gyereknevelésben – éppen ellenkezőleg. Sőt, képzeld, az a férfi sem változik hirtelen nővé, aki tud főzni vagy pelenkázni. Tudod, hogy ezzel szemben mi az, ami férfiatlan? Beszólni egy apának, aki a lehető legszorosabb kötődést igyekszik a gyerekével kialakítani, majd a reakciókat látva reszkető kisnyusziként törölni a posztot. Úgy tűnik, hogy ez már a saját szavazóitoknak is egyértelmű. Lehet, hogy elgondolkozhatnátok ezen” – írta a Momentumos politikus.

(Klubrádió.hu)