Reagált Semjén Zsolt arra, hogy Ferenc pápa Budapestre jön

Reagált Semjén Zsolt arra, hogy Ferenc pápa Budapestre jön

Semjén Zsolt (Fotó: Semjén Zsolt / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Örömmel hallottuk Ferenc pápa bejelentését, hogy elfogadta a Budapestre szóló meghívást, és tisztelettel várjuk őt szeptember 12-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje alkalmából – jelezte közleményben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vasárnap az MTI-nek eljuttatott közleményben.

Azzal folytatta, „a Szentatya látogatásának részleteiről az ilyenkor szokott módon folytatódnak az egyeztetések”. – Várakozással tekintünk a katolikusok nemzetközi találkozója elé és a kormány minden szükséges segítséget biztosít annak sikeres lebonyolításához – állította.

Hogy a Budapestre látogató Ferenc pápa találkozik-e Orbán Viktor miniszterlenökkel, illetve Áder János köztársasági elnökkel, azt továbbra sem tudni hivatalosan, a Vatikán ugyanis csak későbbre ígért tájékoztatást a pápa részletes programjával kapcsolatban. Utóbbi kérdés azt követően került a figyelem középpontjába, hogy felröppentek olyan hírek a nemzetközi sajtóban, mely szerint a Szentatya nem kíván magyar vezetőkkel találkozni – többek közt Orbán Viktor menekültekkel kapcsolatos politikája miatt. Ezt ugyanakkor cáfolta a Magyar Katolikus Püspöki Kar, akik azt állították, tervben van a találkozó.