Nekiment a rendőröknek egy pécsi férfi

Nekiment a rendőröknek egy pécsi férfi

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalos személy elleni erőszak miatt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását annak a férfinek, aki még szombaton reggel próbálta megütni a vele szemben intézkedő rendőröket.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint szombaton reggel Pécs belvárosában a rendőrök intézkedni kezdtek egy 35 éves helyi férfivel szemben szabálysértés elkövetése miatt. Miután az egyenruhások közölték, hogy helyszíni bírságot szabnak ki, a férfi káromkodva szidni kezdte őket és a többszöri felszólításra sem higgadt le. A rendőrök így azt mondták, hogy előállítják a városi kapitányságra, ez pedig olaj volt a tűzre: a férfi ököllel egyikük feje felé ütött, majd a mellkasát célozta, de azokat az érintett kivédte, így nem is sérült meg senki.

Az egyenruhások végül testi kényszert alkalmaztak és földre vitték a férfit, majd megbilincselése után előállították a kapitányságra. Az ügyészség elrendelte az őrizetét, majd gyanúsítotti kihallgatása után indítványozta letartóztatását. A gyanúsított egzisztenciális körülményei rendezetlenek, – erőszakos és vagyon elleni cselekmények miatt – büntetett előéletű, így alappal lehet tartani attól, hogy a letartóztatás elrendelése nélkül elérhetetlenné válna, vagy újabb bűncselekményt követne el.