RTL: K. Endre győzködte az egyik bicskei áldozatot, hogy álljon ki az ártatlansága mellett

RTL: K. Endre győzködte az egyik bicskei áldozatot, hogy álljon ki az ártatlansága mellett

A bicskei gyermekotthon (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kegyelmi ügy főszereplője, K. Endre arra akarta rávenni a bicskei gyermekotthon egyik molesztált áldozatát, hogy mondja róla azt, hogy ártatlan  – derült ki az RTL Házon kívül című műsorának exkluzív riportjából.

Mint írták, a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűnsegédje először két hete kereste fel az érintett, ma már 21 éves fiút, aki azt állítja, K. Endre hatezer forintot és egy doboz cigit adott neki és édesanyjának, sőt, be is vásárolt nekik. A szerfüggő, akkor is tudatmódosító hatása alatt álló fiú belement, hogy videóra mondja, amit K. Endre kért tőle, így összesen három felvétel is készült, amelyek K. ártatlanságáról szóltak. Aztán később ismét találkoztak, ezt a találkozót rögzítette már a Házon kívül stábja rejtett kamera segítségével. Ekkor K. Endre az ügyvédjére hivatkozva arról beszélt, lehet, hogy szükség lenne egy új videóra is, a fiú viszont azt kérte, a korábbiakat is inkább törölje ki, „mert nem akarok hamis tanúzást”. Utóbbit végül K. Endre megtette, de azt mondta, azokat korábban az ügyvédjének is elküldte. – Én kitöröltem, hogy ügyvéd kezd-e valamit, vagy nem, nem tudom, de mondom, idáig nincs olyan politikai helyzet – tette hozzá.

A riport kiemeli, a fiú 5 évesen került a Bicskei Gyermekotthonba, apja alkoholista volt, édesanyja pedig a terhessége alatt is intravénásan lőtte magát drogokkal. A gyermekotthon lett az igazi otthona, ahol a testvéreként szeretett unokatestvére volt az egyetlen igazi családtagja. Úgy emlékszik, hogy 13 éves volt, amikor V. János először zaklatta, és ez később rendszeressé vált, ő maga ekkoriban kezdett drogokat fogyasztani. 

Miután kiderült, hogy K. Endre kegyelmet kaphatott, megbukott Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter is. A kegyelem mellett kiálló Balog Zoltánnak pedig le kellett mondania a református egyház élén betöltött vezető szerepéről, igaz, püspöki címét megtartotta.

Címkék: Bicske, K. Endre