Simonka György alpolgármester lett

Simonka György alpolgármester lett

Simonka György és Orbán Viktor a Karmelita kolostorban 2019. július 12-én (Fotó: Simonka György Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány héttel ezelőtt alpolgármester lett Pusztaottlakán a fideszes Simonka György, akit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádol az ügyészség – tudta meg a Magyar Narancs.

„Annyira nem zavarta a testületet, hogy a vádlottak padján ülök és a Központi Nyomozó Főügyészség összességében 1,4 milliárdos költségvetési csalással vádol, hogy egyhangúlag választottak meg nemrégiben Pusztaottlaka társadalmi megbízatású, mandátummal nem rendelkező alpolgármesterévé. Én pedig azért fogadtam el a megtisztelő és felelősségteljes felkérést, mert korábban három cikluson keresztül vezettem szülőfalumat, és háromszor választottak meg a dél-békési térség országgyűlési képviselőjének, így tudom, milyen feladat vár rám, és én segíteni akarok Pusztaottlakának” – válaszolta Simonka a Narancs.hu kérdésére.

„Ahogy három cikluson keresztül polgármesterként, úgy most sem kérek egyetlen fillért sem. Nekem tudásommal, ismereteimmel és társadalmi, politikai kapcsolataimmal kell a község fejlődését szolgálnom” – mondta a politikus, aki néhány hónapja még a pusztaottlakai szafaripark pénztárosa volt.

Simonka György az áprilisi választásig a Fidesz országgyűlési képviselője volt, de idén nem indult, sőt, februárban lemondott választókerületi elnöki posztjáról és bejelentette, hogy visszavonul az országos politikától. Simonka Györgyöt és 32 társát bűnszervezetben elkövetett 1,4 milliárd forintos károkozással vádolják, a vádhatóság Simonkát tartja a bűnszervezet irányítójának.