Sok dolguk volt a tűzoltóknak a szombati viharkárok után

Sok dolguk volt a tűzoltóknak a szombati viharkárok után

Víz borítja a X. kerületi Maglódi utat 2022. július 30-án. Az esőzés miatt összegyűlt víz miatt az utat Gitár és a Téglavető utca között lezárták. (MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint nyolcvan bejelentés érkezett szombat délutánig a katasztrófavédelemhez viharkárokról, a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombaton az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a legtöbb bejelentés Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkezik.

Leginkább útra, épületekre dőlt fák, valamint ingatlanokba befolyt víz eltávolításához kérnek segítséget a tűzoltóktól az ország keleti megyéiben.

Debrecenben a Nagyerdei körúton, a Csigekert utcában, a Dobozi utcában és a Luther utcában is dolgoznak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán.
Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is több bejelentés érkezett a vihar okozta károk miatt. Kenderesen, Fegyverneken és Berekfürdőn is dolgoznak a megye tűzoltói.

Budapesten le kellett zárni a X. kerületi Maglódi út egy szakaszát a szombati esőzés miatt. Az MTI szerint a Gitár utca és a Téglavető utca közti szakaszt kellett lezárni az összegyűlt esővíz miatt.