Szabó Tímea: Németország Orbán leváltását várja

Szabó Tímea: Németország Orbán leváltását várja

Fotó: Szabó Tímea/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az egyik oldalon egy kínosan egyedül toporgó, zakóját összevissza húzogató kormányfő, a másikon egy európai diskurzusokban folyamatosan pozitív példaként említett miniszterelnök-jelölt: Orbán Viktor és Karácsony Gergely – erről írt közösségi oldalán Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. Szerinte kettejükben legfeljebb annyi a közös, hogy magyarok; politikájuk, és legfőképpen megítélésük teljesen más.

– Hogy mást ne mondjak, egyre markánsabban látszik, hogy Magyarország legfontosabb szövetségese, Németország Orbán leváltását várja, és a politikai közbeszédben egyre nagyobb teret kap, ki fogja leváltani. Az a Karácsony Gergely, akinek a német kancellárjelöltek minapi tévévitájában is elhangzott a neve; akire egyre inkább Magyarország új vezetőjeként tekintenek. Bár a kancellári székért induló három politikus, a konzervatív Armin Laschet, a zöld Annalena Baebock és a szociáldemokrata Olaf Scholz eltérően kezelné a közpénzlopást, a kizsákmányolást, a kiváltságosok 1 százalékának gyarapodását szolgáló magyar helyzetet, abban nincs vita, hogy a közös értékekre épülő Európai Unióban olyan politikusokat kell támogatni, akik az együttműködés, a partnerség hívei, a jövő emberei – vélekedett.

Hozzátette: „az EU és értékei elleni frontális támadásai miatt Orbán elszigetelődött Európában – közben Keleten gyönge, lazán mozgatható bábként bólogat a minket szinte gyarmatként kezelő kínai és orosz vezetők előtt”. – Leváltjuk Orbánt, a hatalom emberét, hogy Karácsony Gergely vezetésével újra arról szóljon a politika, amiről mindig is szólnia kellene: az emberek hatalmáról.