Szél Bernadett: amit a pápával művel a Fidesz, azért külön bugyor jár az alvilágban

Szél Bernadett: amit a pápával művel a Fidesz, azért külön bugyor jár az alvilágban

Szél Bernadett (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szél Bernadett a Facebook-oldalán írt arról, hogy korábban a kínai hitelt tekintette a Fidesz végső árulásának, de amit a pápával művelnek, azért szerinte külön bugyor jár az alvilágban.

Mint írja, az egész kormánypropaganda egymásra licitálva támadja a Szentatyát, olyan felütéssel, hogy „Ferenc pápa szívesebben találkozik kommunistákkal, mint Orbán Viktorral”, „Politizál budapesti látogatásán a katolikus egyházfő”. Sőt, felidézi a Demokrata főszerkesztője, Bencsik András szavait is, aki a kormánypárti Hír TV műsorában arról beszélt, hogy „keresztényellenes magatartást tanúsít a pápa", mert nem tud megbocsátani Orbán Viktornak a menekültpolitikájáért.

– A Fidesz össztüzet zúdít a pápára azért, mert „csak” egy szentmisére jön Magyarországra? Ami egy hatalmas ÜNNEP a magyar keresztényeknek? Mélyen fel vagyok háborodva és én szégyellem magam országunk vezetése miatt – fogalmaz bejegyzésében a független képviselő.

Mint hozzáteszi, a pápa elleni gyűlöletkeltés az igazán keresztényellenes magatartás. – Nem Orbán körül forog a világ. A Szentatya hozzák jön, a Fidesz meg maradjon csendben. Mi, keresztények, örüljünk a pápa látogatásának és utasítsuk el a gyűlöletkeltés minden formáját! – zárja posztját az ellenzéki politikus.

Szél Bernadett egy korábbi posztjában pedig arról ír, hogy kedd reggel egy „új jogfosztó szabályt léptettek érvénybe miatta” a parlament Európai ügyek bizottságában.

– Amikor a Fudan egyetem ügyét akartuk napirendre vetetni múltkor, elvittük a falig az ügyet — nagy vita volt, rosszul jöttek ki belőle, ezért mára kitalálták, hogy nem kell a beszéd a politikába, inkább némán, vita nélkül szavazzák le a kezdeményezéseket — fogalmazott a posztban. Szél beszámolója szerint Cseh Katalin momentumos EP-képviselővel kezdeményezték Várhelyi Olivér uniós biztos meghívását, a téma pedig a kínai hitel lett volna.

A független képviselő úgy véli, „vicc, hogy az Európai ügyek bizottsága egy fontos ügyben nem meri meghívni az uniós biztost, másrészt azért akadt el a hangjuk, mert Várhelyi az Európai Parlamentben Montenegro országjelentése kapcsán felvetette, hogy a kínai hitel súlyos kockázatot jelent az ország számára és az Uniónak meg kellene fontolnia, hogy ehhez hasonló esetekben pénzügyi mentőövet biztosítson a bajba került szövetségeseinek”. Erről is szó lett szó a keddi ülésen.

A képviselő végül arra szólít fel, hogy minden eszközzel küzdjenek az emberek, és vigyék hírét annak, a fideszesek olyannyira rosszul vannak saját politikai árulásuktól, hogy inkább egy mukkot sem szólnak.