Szél Bernadett: Orbán bolygógyilkos vezetők előtt hajbókol

Szél Bernadett: Orbán bolygógyilkos vezetők előtt hajbókol

Szél Bernadett (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 – Jövőre olyan vezetőket kell választanunk, akik értik, hogy milyen fenyegetést jelent az emberiség számára a klímaváltozás – írta Facebook-oldalán Szél Bernadett. A független országgyűlési képviselő azzal kapcsolatban posztolt, hogy hétfőn nyilvánosságra hozták azt a lesújtó ENSZ-jelentést, amely szerint az éghajlatváltozás miatt környezeti katasztrófák várhatók. 

Szél Bernadett szerint az Orbán-kormány rövidtávú politikai érdekből jövőellenes politikát folytat, ráadásul olyan politikai vezetőket éltet, akik „emberiség elleni bűnöket követnek el a klímatagadásukkal, vagy a gazdasági érdek mindenek fölé helyezésével”.

A független országgyűlési képviselő szerint ilyen volt Donald Trump amerikai és Jair Bolsonaro brazil elnök, valamint a kínai vezetés is. – Orbán nemcsak a bolygógyilkos vezetők előtti hajbókolásával fejezi ki, mennyire nem érdekli a jövőnk, hanem azzal is, amit tesz, illetve nem tesz: az elmúlt 10 év a klímavédelmi semmittevés és a környezetvédelem leépítésének évtizedeként vonul be a történelembe – írta Szél Bernadett.

Azt is megjegyezte: ez várhatóan a jövőben is így lesz, Orbán ugyanis nemrég kijelentette, a gazdaság újraindítása a fontos, utána beszélhetünk a klímáról és minden másról.