Szijjártó megfejtette, miért utálnak minket

Szijjártó megfejtette, miért utálnak minket

Szijjártó Péter (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Európai szabályok szerint nekünk járnak uniós források. És ezek az uniós források nem így az égből pottyannak le, meg nem csak úgy puff, egyszer csak lesznek, hanem ezek az európai emberek, köztük a magyarok munkájával jönnek létre - jelentette ki vasárnap a Facebook-oldalán közzétett videóban Szijjártó Péter a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó szerint a nekünk jogosan járó forrásokat valójában nem azért tartják vissza, mert az Európai Bizottságnak gondja van valamelyik magyar törvény valamely passzusával, hanem azért, mert a „brüsszeli liberális mainstream ki nem állhat minket.” Ez a mainstream önmaga cáfolataként tekint ránk, mert saját magát tartja az egyetlen sikeres irányzatnak, ám ehhez képest itt vagyunk mi, nem tartozunk a mainstreamhez, egy karakteresen patrióta, jobboldali, keresztény-konzervatív politikai erő vagyunk, amely sikeres. És ezért utálnak minket – mondta a tárcavezető.

Megjegyezte, azért is fontos, hogy megdőlt a beruházási rekord, mivel ennek segítségével képesek lendületben tartani a magyar gazdaságot. Mint fogalmazott, éppúgy nem tudja megmondani, hogy érkeznek-e uniós források, és ha igen, mikor, mint ahogy azt sem tudja megmondani, mikor lesz vége a háborúnak, mert ez sem racionális dolgokon múlik. 

Szijjártó arról nem beszélt, hogy valójában nagyon is racionális dolgokon múlik az uniós források megérkezése, az unió ugyanis konkrét jogszabályi módosításokat vár el a jogállamisági vitában befagyasztott támogatások feloldása érdekében, illetve az úgynevezett szupermérföldkövek teljesítését. Az EU fő gondja az intézményesített korrupcióval van, vagyis azzal, hogy Magyarországon nem látja biztosítottnak az uniós források szabályos elköltését.