Szolidaritási koncertet szervez a pedagógusok mellett noÁr és a Tanítanék Mozgalom

Szolidaritási koncertet szervez a pedagógusok mellett noÁr és a Tanítanék Mozgalom

A pedagógussztrájk mellett kiállók (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Április 1-jén a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom együttműködésében szolidaritási koncertet és tüntetést szervezünk a sztrájkoló pedagógustársadalom megsegítésére, ahol pénzbeli adományokkal és közös kiállással támogathatjuk azokat, akik az elmúlt hetekben is mindent megtettek az oktatás jövőjéért – derül ki a két szervezett által bejelentett esemény közösségi oldalán. A koncert mottója, hogy „Tanítani akarunk, de nem mindegy hogyan!”.

NoÁr közösségi oldalán úgy fogalmazott: „A Tanítanék Mozgalommal együtt éjt nappallá téve szervezünk, tervezünk, egyeztetünk a zenekarokkal, a fellépőkkel és a felszólalókkal. Most viszont nagyon nagy örömmel jelenthetjük be, hogy az esemény helyszíne nem más, mint a Kossuth tér, ahol jövő pénteken este 6 és 10 között miénk a pálya, hogy megmutassuk, mennyien állunk ki a pedagógusokért!”. Hogy kik fognak fellépni, azt pár napon belül jelentik be – ígérik. Ugyan az esemény ingyenes, de akinek van rá lehetősége, támogatói jegy vásárlásával segítheti a sztrájkolókat. 

A pedagógusok hónapok óta tiltakoznak az alacsony fizetések és a rossz munkakörülmények ellen.