Tarlós István és Fürjes Balázs páros interjúban ment neki Karácsony Gergelynek

Tarlós István és Fürjes Balázs páros interjúban ment neki Karácsony Gergelynek

Az inge kapcsán kéri ki a véleményeket a politikus (Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A főváros helyzetét járja körbe Tarlós István előző főpolgármester és Fürjes Balázs miniszterelnökségi államtitkár a kormánypárti Magyar Demokratának adott közös interjúban, amit az MTI szemlézett.

A hetilap szerdai számában a volt városvezető arról beszélt, hogy szerinte Karácsony Gergely főpolgármester nem elsősorban a saját feladataira koncentrál, Fürjes Balázs szerint – aki korábban Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár volt – ha maradt volna Tarlós István, akkor nincs a Karácsony-féle „közlekedési káosz, a végtelen dugók, a közterek, a köztisztaság züllése, leromlása”.

Tarlós István, aki 2010-től 2019-ig volt a főváros vezetője, a lapnak elmondta, főpolgármestersége idején csak nagy projektből tizennégyet valósítottak meg. Azt a három nagyobb projektet, ami jelenleg fut, szintén az ő idején indították el, köztük a BKV járműcseréjét is. – Úgyhogy nem igazán látom, mik azok az új kezdeményezések, amelyek Karácsonyékhoz köthetők – fogalmazott. Azt mondta, a 2019-es kampány arról szólt, hogy amit ő nem tudott elérni a kormánynál, azt majd Karácsony Gergely mind el fogja érni a kabinetnél. – Hát, ahogy mostanában hallom a panaszaikat, meg kell kérdeznem: akkor hogy is állunk ezzel a dologgal – fűzte hozzá.

„Gyurcsány”

Tarlós István emlékeztetett, 2010-ben horribilis adóssággal vették át a várost, 250 milliárdnál nagyobb volt a hiánya Budapestnek, ebből több mint 70 milliárdot tett ki csak a BKV működési adóssága. Ehhez képest a BKV-t működési hiány nélkül adták át, a város kasszájában pedig 200 milliárd forintnyi tartalék volt – mutatott rá. Mint mondta, közte és a jelenlegi főpolgármester között alapvető szemléletbeli különbség van. Karácsony Gergely nem teljesítménycentrikus, nem számszerű eredményekben méri a sikert, hanem egészen másban. Neki az úgynevezett NGO-mércével mért eredmények számítanak diadalnak: vagyis hogyan lehet minél inkább szemben állni a kormánnyal, hogy lehet a kommunikációra, a végtelenbe nyúló látszategyeztetésekre helyezni a hangsúlyt, és hogy lehet mindezeket eladni a közvéleménynek közösségi oldalakon keresztül – fejtette ki Tarlós István. Beszélt arról is: nem hisz abban, amit most sokan mondanak, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke majd nem fogja támogatni Karácsony Gergely esetleges újrázását. Gyurcsány Ferencnek az a lényeg, ami ma is van, hogy ő uralja a közgyűlési többséget.

Fürjes Balázs azt mondta, „Gyurcsány és Karácsony egymás emberei. Fogják egymást, szükségük van a másikra. Gyurcsánynak kell Karácsony, hogy esélyük legyen a fővárosban. Karácsonynak pedig se jelöltsége, se többsége nincs Gyurcsány nélkül. Ők egy galeri”. Ma is a DK „fogja” a közgyűlési többséget, „dróton rángathatja” Karácsonyt. – Budapest főpolgármesterét ma valójában Gyurcsány Ferencnek hívják, Karácsony csak árnyékpolgármester. Gyurcsány bábja. És ez mindaddig így lesz, amíg Karácsonyt Gyurcsány segíti hatalomba és tőle függ a többsége. Mindaddig, amíg Karácsony nem mer szakítani Gyurcsánnyal. Márpedig nem mer. Erőtlen és tehetetlen hozzá nullaszázalékos pártjával – fogalmazott.