Távoznak a Kontra.hu vezetői

Távoznak a Kontra.hu vezetői

Forrás: Kontra.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leköszön a Kontra.hu nevű kormánypárti oldal főszerkesztője, Megadja Gábor, illetve vezérigazgatója, Halkó Petra. Az érintettek ezt egy Facebook-posztban jelentették be, hozzátéve, hogy jövő évi munkáikról számot adnak, amint annak eljön az ideje. Az, hogy ezzel egyben megszűnik-e a Kontra.hu is, nem derült ki a posztból, bár többen érdeklődtek erről hozzászólásban. Megadja egy kommentben hozzátette, a Hajóágyú néven ismert beszélgetős műsor tovább megy majd.

A bejelentés vélhetően összefüggésben van a kormánypárti médiára is hatással lévő gazdasági válsággal. Az elmúlt évben megszűnt a Pesti TV, felfüggesztették a nyomtatott Magyar Hírlap, Figyelő és Világgazdaság megjelenését, valamint az erdélyi Fidesz-közeli médiában is bezárásokról, elbocsátásokról döntöttek. Nemcsak a kormánypárti médiában tapasztalni hasonlókat, megszűnt például a nyomtatott 168 Óra is.

A Kontrától való távozások nem teljesen váratlanok, az elmúlt hónapban sorra jelentették be egyes műsoraik megszüntetését. Az oldal mindössze két éve működik, 2020 novemberében indították el, a főszerkesztő ezalatt végig Megadja Gábor volt. „Semmiféle öntetszelgő »szakmaiságnak« nem kívánunk megfelelni ezen a felületen. Bár semmi jónak nem vagyunk az elrontói, de jelezzük, hogy az »ez nem újságírás«, »ez propaganda«, és legfőképp a »ti nem vagytok értelmiségiek« vádakkal a hiúságunkat fogjátok csak legyezgetni, na meg a lelkünket simogatni” – írta akkori beköszönőjében az eszmetörténész, akinek nevéhez egyébként olyan kötetek fűződnek, mint a Dac vagy Az utópia hegemóniája. Megadja írásaival jelentkezett már a Kommentárban, a Konzervatóriumon és a 888-on, a 2010-es évek elején pedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban volt politikai tanácsadó.