Telex: tömeges leépítés indult a Petőfi Rádiónál

Telex: tömeges leépítés indult a Petőfi Rádiónál

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Telex információi szerint pénteken felmondtak a Petőfi Rádió legfontosabb zenei szerkesztőjének, Borcsik Attilának, akit a legtöbben DJ Izilként ismernek a szakmában. A lap úgy tudja, a rádió dolgozóinak a héten küldtek belső körben egy e-mailt arról, hogy mindenkivel egyénileg szeretnének elbeszélgetni péntek délután, amiből már sejteni lehetett, hogy leépítésekről lehet szó. Értesüléseik szerint racionalizálás címszó alatt pénteken 15-18 embernek mondtak fel a húszfős állományból. Elbocsátották a reggeli műsorok szerkesztőit, műsorvezetőit.  

Borcsik Attila 2007 óta dolgozott az akkor teljes megújuláson átesett Petőfi Rádiónál, a nevéhez fűződik a rádió 2007-es zenei arculatának megújítása, a Szimfonik Live és a Petőfi Akusztik műsorok létrehozása és fejlesztése is. Ő volt az is, aki a megújulásnál megváltoztatta a rádió zenei választékát, és inkább alternatív magyar könnyűzenére kezdett el fókuszálni a csatorna.

A portál felidézte, hogy májusban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerződést bontott Demeter Szilárd cégével, a Petőfi Media Grouppal. A PMG-től ezután az IKO Kft. vette át a műsorok készítését. Mint lapunk megírta, az IKO Kft.-t május 18-tól 2024 februárjáig bízták meg petőfis könnyűzenei műsorok készítésével, a megbízás értéke 696 millió forint volt.