Tizennégy év fegyházra ítélték a gyermekét megölő felsőzsolcai anyát

Tizennégy év fegyházra ítélték a gyermekét megölő felsőzsolcai anyát

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogerősen tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a gyermekét megölő felsőzsolcai anyát a Debreceni Ítélőtábla. A vádlott a jövőben nem gyakorolhatja szülői felügyeleti jogát kiskorú gyermekei felett – tájékoztatta a táblabíróság sajtótitkára szerdán az MTI-t.

Fórizs Ildikó emlékeztetett: az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék februárban H. N. vádlottat emberölés bűntette miatt tizenhat év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A nő a családjával együtt élt Felsőzsolcán, ahol élettársával közösen nevelték négy kiskorú gyermeküket. Három éve, 2018-ban a vádlott ismét teherbe esett, de ezt titkolta, nem járt terhesgondozásra, nem vett igénybe orvosi ellátást sem. 2019 februárjában lakásuk egyik szobájába bezárkózva egészséges gyereket szült, majd a nyaka körül egy éles tárggyal húsz szúrást ejtett rajta, és ezzel megölte őt.