Tűzifarendelet: Jane Goodall is a veszélyekre figyelmeztet

Tűzifarendelet: Jane Goodall is a veszélyekre figyelmeztet

Jane Goodall

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán ismét tüntetés lesz Budapesten a tűzifarendelet miatt, ami a gyorsabb fakitermelés érdekében felfüggesztette az eddigi természetvédelmi szabályokat. A rendelet ellen most a világhírű etológus, Jane Goodall is felszólalt. 

A tűzifarendelet elleni szerdai tüntetésre videóüzenetet küldött a világ egyik legismertebb etológusa, Jane Goodall. A 444.hu által is szemlézett felvételen Goodall arról beszél, mennyire megdöbbentette az új szabályozás, és milyen fontos szerepük van az erdőknek a klímaváltozással folytatott harcban, illetve a hőmérséklet és a csapadék szabályozásában. „Az erdőben békére és gyógyulásra lelhetünk. A gyerekeitek jövője érdekében arra kérlek benneteket, hogy tegyetek meg mindent értékes erdeitek védelmében” – üzeni az etológus.

A szerdai tüntetés este hat órakor kezdődik a fővárosi Széchenyi téren. Az eseményt civilek szervezik, többek közt a Jane Goodall Intézet, a Greenpeace, a 10 millió Fa Alapítvány, a Levegő Munkacsoport és a Magyar Természetvédők Szövetsége.