Új intézkedéseket hozhatnak a karácsonyi tolongás ellen a hazai áruházak

Új intézkedéseket hozhatnak a karácsonyi tolongás ellen a hazai áruházak

Vásárlók egy nyíregyházi szupermarketben a 19 órai boltbezárás előtt 2020. november 11-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új intézkedéseket léptethetnek életbe a hazai áruházak a vevők közötti kellő távolságtartásra – tudta meg az mfor.hu a nagy láncokat tömörítő Országos Kereskedelmi Szövetségtől.

Az OKSZ tagvállalkozásai továbbra is fokozott figyelmet fordítanak a járvány elleni védekezésre, amire a pandémia kezdete óta több 10 milliárd forintot fordítottak az érintett kereskedelmi láncok – közölte a szövetség.

A járvány elleni védekezés jegyében az áruházakban – a tömeges jelenlét, a tolongás elkerülése érdekében – több szakeladó, pénztáros és árufeltöltő dolgozik, megerősítették a vevőszolgálatokat is.

A fentieken túl az áruházak többféle, egymástól eltérő eszközt alkalmaznak, így korlátozhatják az egyidejűleg használható bevásárlókocsik, bevásárlókosarak számát, e nélkül pedig nem engednek be vásárlót. Emellett folyamatosan felhívják rá a figyelmet és padlómatricákkal is segítik a távolságtartást, erre az eladótérben is kérhetik a vásárlókat, akár személyes megszólítással is. A pénztárak mellett, a csemegepultoknál, a hentespultoknál is távolságtartást kérnek és azt a padlón elhelyezett jelölésekkel segítik.

A járvány elleni védekezést szolgáló előírások betartása érdekében ugyanakkor továbbra is a vásárlók együttműködését kéri az OKSZ.