Újabb 1000 ingyenes antitest vizsgálatot végez el a főváros

Újabb 1000 ingyenes antitest vizsgálatot végez el a főváros

A Fővárosi Önkormányzat által indított antitest vizsgálat (Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb ezer ingyenes antitest szint tesztelési lehetőséget biztosít a főváros a 60 év felettieknek a nemrég lezajlott akcióhoz hasonlóan.

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint jövő hétfőtől péntekig, minden nap reggel 7 és 11, illetve délután 16 és 20 óra között van lehetősége a budapestieknek arra, hogy ingyenes antitest vizsgálaton vegyenek részt az V. kerületi Városháza parkban, egy mobil tesztelőponton. A fővárosi tesztelés regisztrációhoz kötött, csütörtök reggel 8 órától lehet regisztrálni és időpontot foglalni, a kerületi szakrendelőkben pedig július végéig lehet részt venni a szűrésen.

Karácsony Gergely korábban arról írt, hogy az első szűrési program is elképesztő gyorsan betelt, ez pedig bizonyítéka annak, hogy milyen sok embert érint, milyen sokakat érdekel, eredményezett-e valódi védettséget az oltás, különös tekintettel az időseknek beadott kínai vakcinára.

A vizsgálatok minden esetben önkéntesek. Vénás vérvételre van szükség, melyet az infekciókontroll szabályok betartásával zárt rendszerben végeznek a szakemberek. Azt kérték, hogy kellő körültekintéssel jelentkezzenek a vizsgálatra azok, akik olyan gyógyszert szednek, amelyek esetén a kontroll nélküli vérvétel nem ajánlott, ilyen például a véralvadásgátló.

A Fővárosi Önkormányzat a héten már ezer budapesti lakos ellenanyagszintjét vizsgálta, ez egészül ki jövő héten újabb ezerrel. Mint közölték, az oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatosan széles körben nyilvánosságot kapott aggodalmak miatt az önkormányzat fontosnak tartja a fővárosi időskorú lakosság védettségének, a szervezetükben megjelenő antitestek szintjének mérésére vonatkozó lehetőség megteremtését.

A főváros mellett a kerületek is szűrnek, összesen 18 ezer tesztet kaptak.