Lemond Varga Judit

Lemond Varga Judit

Varga Judit igazságügyi miniszter (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Július 31-ével lemond az igazságügyi miniszteri posztról Varga Judit – a politikus ezt maga jelentette be a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A kormányközeli lap kedden írta meg, hogy értesüléseik szerint Varga Judit fogja vezetni a jövő évi európai parlamenti választásokon a Fidesz EP-listáját. A miniszter ezt nem kívánta megerősíteni, mert erről még a Fidesz elnökségének is döntenie kell, azt azonban jelezte, hogy valóban az Európai Parlamentben képzeli el a jövőjét. Az azonban biztos, hogy a választás után az Európai Parlamentben képzeli el a jövőjét. 

– A 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje: konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretnék aktív szerepet vállalni. Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével. Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni – fogalmazott. Szavai szerint hatalmas megtiszteltetés volt számára ez a négy év, és felemelő érzés volt a magyar érdekeket képviselni, ezt fogja tenni a jövőben is, de már egy kampányban.

Címkék: Varga Judit