Több mint 30 kilométer egy nap alatt – Elérte Kerecsendet a Tudásmenet

Több mint 30 kilométer egy nap alatt – Elérte Kerecsendet a Tudásmenet

Megérkeztek Kerecsendre a Tudásmenet résztvevői 2023. január 3-án. (Fotó: Pedagógusok Szakszervezetének Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd délután öt óra körül megérkeztek második napi célállomásukra, Kerecsendre a Tudásmenet résztvevői. Az oktatásért indított 180 kilométeres gyaloglást eredetileg a Pedagógusok Szakszervezete, a nOár, és a Tanítanék Mozgalom szervezte, később csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is. 

A PDSZ videós bejelentkezéséből kiderült, hogy nehéz napon, közel 35 kilométeres gyalogláson vannak túl, de Kerecsenden is várta őket a forró tea és a pogácsa. A Magyary Károly Általános Iskolánál álltak meg, ahol elbúcsúzott tőlük a rendőri biztosítás vezetője.

A keddi nap egyértelmű hozadékának nevezte Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének képviselője, hogy mintha egyre többen tudnák az utakon, miről szól ez a menet. – Egyre többen dudálnak úgy, hogy kifejezzék egyetértésüket – tette hozzá. Úgy látja, hogy az együttgondolkodók köre bővülni fog, és egyre többen lesznek. 

Szerda reggel Kerecsendről Gyöngyösre indulnak, a távolság várhatóan csaknem 36 kilométer lesz.

A miskolci Herman Ottó Gimnázium elől indult el hétfőn reggel a Tudásmenet. Hat nap alatt 180 kilométert fognak megtenni a tervek szerint, a vonulás szombaton, Budapesten, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumnál – ahol ősszel kirúgták az első öt tanárt – ér véget. A zárórendezvényre – amelynek helyszínéről és időpontjáról később tájékoztatnak majd – több ezer embert várnak. 

Arról, hogy hogyan telt a Tudásmenet első napja, itt írtunk.